Vorbim despre o posibilă fuziune dintre Societe Generale şi UniCredit?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Banca italiană UniCredit se gandeste la o fuziune cu Societe Generale din Franţa, ceea ce ar insemna unirea a doua dintre cele mai puternice instituţii financiare europene.

CEO-ul UniCredit Jean Pierre Mustier este francez şi a fost angajat al SocGen si, probabil, tocmai de aceea a propus o astfel de idee,dupa se arata intr-un anunt al FT. Directorii SocGen, alaturi de care a construit conceptul.

Cu toate acestea, se spune ca, fie si fuziunea dintre cele doua bani, acestea nu vor putea lucra impreuna decat peste 1 an de la decizia bilaterala de mutare. Asta in opinia SocGen.

UniCredit este, de altfel, cea mai mare bancă italiană din punct de vedere al activelor si deja s-a gandit in cursul anului trecut la o fuziune cu banca germană Commerzban. Desigur ca scopul principal era cel al consolidării sistemului bancar european, despre care s-a tot discutat in ultima perioada, contextul fiind unul nu prea avantajos, respectiv scăderea puternica a dobânzilor şi erodării profiturilor. Totusi, exista si un alt mic dezavantaj: competitia crescanda din SUA şi China.

Grupul italian UniCredit a inregistrat pe prima parte din acest an un profit de 29 mil. euro din opera­ţiu­nile din România, o majorare cu 38,3% in raport cu câştigul con­solidat raportat în aceeaşi pe­rioadă din 2017.

In 2017, BRD, parte din grupul Societe Generale, a obtinut pe piata din Romania un profit net record de 1,38 mld. lei, fiind de departe cel mai bun castig avut vreodata de acestia; dublu aproape in comparatie cu nivelul la care s-a aflat in 2016. Profitul brut a fost de 1,63 mld. lei.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe noastra, tot din punct de vedere al activelor, a realizat în primul trimestru (T1) un profit net de 392,4 mil. lei, adica o majorare cu 27,8% in raport cu aceeaşi perioadă din 2017.

In acelasi timp, banca franceză a anuntat ca va iesi de piata in şase ţări din Europa Centrala şi de Est.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: