TOTUL despre protestul “pașnic” din Piața Victoriei, de vineri seara

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Biroul de informare şi relaţii publice, parte din Parchetul de pe lângă ICCJ a declarat printr-un comunicat că procurorii militari s-au autosesizat și urmeaza sa deschida un dosar penal referitor la intervenția brutala a jandarmilor la protestul, care trebuia sa fie pasnic, de ieri, 10 augustu 2018,  din Capitala. La protest au participat aproximativ 100 de mii de oameni si trebuia sa fie un miting al diasporei, desi ultimele surse arata dezmint aceasta informatie. In realitate, fusese un protest organizat de la bun inceput violent.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 11 august 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu, fiind înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenție al jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei din București în cursul zilei de 10 august 2018, precum și în cursul nopții de 10 spre 11 august 2018”, se arată în comunicat.

Totodata, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București vor fi cercetate si sesizările transmise la secțiile de poliție, inclusiv toate plângerile penale. Biroul de informare şi relaţii publice al parchetului mentionat vor continua sa informeze populatia cu privire la demersul investigatiilor.

Liviu Dragnea, seful partidului PSD, face atacuri grave la adresa presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, declarand ca acesta instiga la violenţe si ca el ar fi fost in spatele protestelor organizate de aseara din Piaţa Victoriei, precum şi ca intimideaza jandarmeria prin cererea depusa procurorilor de anchetare a acestei institutii, se arata intr-un comunicat emis de presedintele PSD.

„Evenimentele violente din Piaţa Victoriei din seara zilei de 10 august nu pot fi încadrate în nicio formă de democraţie. Diferenţele de opinie nu pot justifica niciodată violenţa.   E grav că astfel de acte de agresiune au fost precedate de îndemnuri, provocări sau chiar de implicarea directă a unor partide politice din Opoziţie.   Cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al preşedintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenţia jandarmilor, deşi aceştia şi-au făcut datoria potrivit legii şi au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice.

Declaraţia preşedintelui Iohannis este practic un act de subminare a autorităţii statului şi un îndemn la reluarea violenţelor la protestul anunţat pentru sâmbătă, cu scopul vădit de răsturnare a Guvernului actual şi înlocuirea lui cu «Guvernul său», aşa cum a mai procedat o dată în acest mandat. ”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: