Ce beri să bem și ce nu

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ca tot a venit sezonul cald ne-am gandit sa scriem un articol despre berile de care ar trebui sa va feriti, acuma ca consumul de bere va fi in crestere (fu, bine ca ploat ieri in Bucuresit, ca altfel muream, va spun!). Ganditi-va ca noi, romanii, bem in jur de 90 de l pe an. Problema e ca la noi berea se cumpara cu ochii pe pret.

Nu vreti asta, pentru ca o sa primiti o bere cu porumb si tone de chimicale, adica experienta 0. Poate mai dati si peste ceva malai, asa, ca un plus de la producatorii mai varza.

Nu numai asta, dar daca aveti si alergie sau dacă nu vreti sa va ingrasati prea rau, atunci ar fi bine sa nu alegeti cele de calitate joasa.

Ganditi-va daca e pasteurizata acea bere. Ce inseamna?

Pasteurizarea reprezinta procesul de conservare a alimentelor în special a produselor alimentare lichide, care inseamna, de fapt, încălzirea bruscă a acestor alimente.

Dacă in disuctie este vorba despre o bere naturală, atunci pasteurizarea nu are ce cauta aici. S-au găsit scrieri care datează de 6000 de ani, scrieri în care se explica o reţetă de producere a berii. Berea naturală se realizeaza prin fermentarea naturală, ne explica dr. Bogdan Guinea, medic medicină de urgenţă şi consultant în nutriţie.

  • BEREA BRUNĂ

Multi folosesc caramelul. Nu e bine, dar e permis de lege, ca aditivi (de fapt, e un conservant). Se introduce în bere pentru a da acest aspect. Aceea nu este berea naturală, deci nu este bine să consumăm bere brună care are un conservant în ea, deci un îndulcitor, evidentiaza dr. Bogdan Guinea.

  • BEREA CU AROME

Da, da, arome si multe E-uri, mai bine spus. Putine sunt berile adevarate.

  • BEREA FĂRĂ ALCOOL

Nu se realizeaza prin fermentare, dar este plina de apa, pe de alta parte. Ca, de, cu ce inlocuiesti alcoolul ala si tu ca sa ai productie cat mai mare si pret cat mai mic. De asta nu recomand ever berea fara alcool, este o abominatiune.

  • BEREA RECOMANDATA

Berea nefiltrata si cea artizanala sunt cele mai bune beri, in sensul ca sunt sigure, din punct de vedere al calitatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: