Bag-in-box: bun sau prost?
Vinul la cutie sau BIB (Bag-in-Box), denumirea ei alternativa, se apropie foarte mult de propozitia “afacere de succes”. Haideti sa vedem de ce atat de multi producatori recurg astazi la acest tip de “imbuteliere”.
Aceasta forma a ambalajului nu este ceva de azi pe maine, ba dimpotriva, a fost introdusa pe piata, prima data, in urma cu 61 de ani. Cu toate aceastea, abia acum devine mai populara.
Logic ca aici ne axam mai mult pe cantitate, decat pe calitate.
Nu cred ca trebuie sa va si explica cum arata, adica denumirea: Bag-in-Box, presupun ca indeajuns. Produsul se afla intr-o pungă vidată, care are si un mic robinet din plastic, totul fiind imbracat intr-o cutie de carton.
Initial, retail-ul a fost reticent la o astfel de propunere, insa, cu timpul, acestia au observat ca aveau succes, ceea ce i-a motivat sa adauge din ce in ce mai multe bag-in-box-uri pe rafturile lor.
Problema cu ele era ca, dintotdeauna, exista ideea aia ca ar fi vin de calitate joasa, totusi, vinul la cutie s-a vandut în anul 2011 pe banda rulanta.
Pe langa asta, mai exista si problema estetica. Sa fim seriosi, nu esti prea impresionat cand vezi prima data cutia aia de carton ieftina in fata ochilor si te gandesti ca acolo s-ar putea ascunde un vin de Bordeaux.
Totusi, criza de prin anii 2012 au facut din bag-in-box un adevarat trend si o varianta a vinului la sticla.
Desigur, cutia de vin e o idee foarte buna pentru o petrecere, dar cu siguranta nu pentru un cadou de aniversare pentru iubita.
Distribuitorii nu fac altceva decat sa se plieze pe tendintele pietei, lucru pe care l-ar face orice antreprenor, daca asta ar insemna castig mai mare pentru EL.
Calitatea insa este de durata, e de apreciat ca, dupa ce este deschis, isi poate mentine aceeasi stare pentru o perioada de până la 3 luni.
De cantitatea oferita, deja am vorbit, in general se vinde la 1 litru.
Sa nu va ganditi ca vinul se poate invechi in asa ceva…va rog frumos, deci sper ca ati fost atenti la toate articolele noastre de pana acum! REGULA: vinul se invecheste NUMAi in sticla/butoi de stejar (sau alte tipuri de butoaie) si cu respectarea anumitor conditii speciale.