Al Dahra preia cea mai importantă fermă de cereale din România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Grupul Al Dahra de origine araba, care lucreaza in domeniul agriculturii cu sediul in Abu Dhabi, are aprobarea Consiliului Concurentei pentru preluarea Agricost, cea mai importanta ferma de cereale din Romania in functie de suprafata cultivata.

Al Dahra este un grup foarte puternic din Emiratele Arabe Unite si care lucreaza din Abu Dhabi a cerut in urma cu mai mult timp avizul de la Consiliul Concurentei pentru a reveni in proprietatea Agricost, fiind cea mai semnificativa ferma de cereale de la noi din tara, in functie de suprafata cultivata, intr-o contract estimat la o valoare ce depaseste 200 mil de euro.

Al Dahra a preluat controlul majoritar al Agricost. Ei decid ce se intampla in firma. Arabii au notificat Consiliul Concurentei. S-au inteles cu Agricost, au batut palma. Nu era niciun motiv sa nu primeasca avizul Consiliului Concurentei”, anunta cateva surse din cadrul Consiliului Concurentei. 

Agricost munceste 56 de mii de hectare de teren in Insula Mare a Brailei, teren care a fost luat in arenda din proprietatea statului si caruia ii plateste, anual, o redeventa.

Luna trecuta, Mohamed Hassan, directorul de dezvoltare al Al Dahra, a anuntat ca ar vrea sa cumpere 8 mii de ha de pamant agricol, situat pe langa fluviul Dunarea si sa creeze o noua firma de logistica – transport pe apa si rutier, plus inca o fabrica de procesarea a alimentelor, pentru producerea pastelor rosii.

Al Dahra este o firma importanta din Abu Dhabi, care este si in holdingul Al Ain, fondat de seicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra activeaza in domenii ca agricultura – cultivarea cerealelor, productia si import-exportul lor, fiind pe 2 categorii: una de hrana pentru animale si alta pentru oameni, respectiv productia de orez, faina, fructe si legume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: