Un nou retailer cu prețuri avantajoase sparge piața din România

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Svetofor, care este unul dintre cele mai importante lanțuri de magazine de tip hard-discount din Rusia, a decis sa-si faca loc pe piata noastra și, ca atare, isi va construi 2 magazine in debutul lunii septembrie sub egida “Mere”.

Retailerul si-a inceput activitatea in anul 2009, atingand, in timp, un numar total de 800 de magazine afalte in tari precum Rusia, Kazahstan, Belarus și China, iar, acum, vrea sa intre si pe piata din Uniunea Europeană sub denumirea de “Mere”. Deocamdata, la inceput de drum, Svetofor nu intentioneaza decat sa tatoneze terenul in România, Germania, Azerbaidjan și Polonia, ceea ce inseamna extinderea cu alte 250 de noi magazine.

La noi in tara firma are 50 de angajați și intentioneaza sa deschida in Snagov și Brașov aceste 2 magazine, deschiderea oficiala avand loc in luna septembrie, dupa cum a anuntat Daniel Vasile, Manager Achiziții Mere.

“Dacă lucrurile vor evolua așa cum ne-am propus avem în plan deschiderea a 16 unități până la final de an. Ne uităm la mai multe zone din România și vom deschide acolo unde vedem potențial. România a fost aleasă pentru că piața de retail de aici se aseamănă cu cea din Rusia la nivel de obiceiuri de consum, dar și putere de cumpărare”, a spus Daniel Vasile pentru magazinulprogresiv.ro

Cele 2 magazine au fost planificate sa aiba o suprafață de cam 800-1.200 mp și 20 de angajați pentru fiecare dintre acestea. Portofoliul va fi alcatuit din 70% produse alimentare și 30% non-alimentare, cu sursa locală. Retailerul va avea drept target in principal persoanele cu venituri mici și medii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: