Jocurile video nu au niciun efect benefici asupra funcțiilor cognitive!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un studiu recent arata ca jocurile pe calculator si nu numai nu iti imbunatatesc functiile cognitive ale creierul precum se credea.

Cercetătorii de la Unviersity of Pennsylvania au dovedit ca aplicațiile accesate de oameni nu produc nicio influenta in deciziile pe care ei le iau de zi cu zi. Ei au mai opiniat si ca regimurile comerciale de antrenament pentru creier ar putea chiar scadea predispoziția oamenilor de a decide pe moment lucruri riscante sau venite din impulsie. Oricum, cei care au functii cognitive ridicate nu iau decizii cu risc mare.

Totodata, o astfel de tendinta este determinata si de structuri ale creierului din regiunea prefrontală dorsolaterală, ea fiind responsabila de funcțiile executive, cum precum in aplicația Lumosity.

Cercetătorii au format 2 grupuri, fiecare compus din 64 de tineri, unul dintre ele avand datoria de a respecta un regim de antrenare a creierului, jucând jocuri de acest fel pentru 30 de minute in fiecare zi, 5 zile pe săptămână, pe o perioada de 10 săptămâni. Al doilea dintre acestea au avut aceleasi responsabilitati, numai ca jocurile jucate erau online.

Grupurile stiau ca scopul principal al specialistilor era de a afla daca jocurile video îmbunătățesc congiția sau nu, precum și daca modifica abilitatea indivizilor de a lua decizii. Ele trebuiau luate inainte si dupa jocuri. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: