Consumul ficatului de origine animală ascunde beneficii mari pentru corpul nostru

Foarte multe persoana detesta ficatul, desi de multe ori motivele sunt banale, din cauza gustului sau mirosului extrem de neplacut. Totusi, sunt si metode prin care puteti condimenta sau adauga anumite alimente care-i imbunatatesc gustul.

În regiuni din Franța, Germania și Italia este unul dintre alimentele cele mai folosite in preparate. De cele mai multe ori el se afla in topul dietelor, mai ales in cea ketogenică, in care este esentiala. In primul rand ca este foarte recomandat de catre nutritionisti si de iubitorii de sala/fitness.

Principalele beneficii:

  • are foarte multe proteine,in jur de 26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui. 29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită. Ficatul are absolut orice vitamina B, mai ales B12, ea fiind foarte importanta pentru functionarea fiecărei celule din organism – ea se dobandeste numai pe cale naturala, prin alimentele animale.
  • Nivelul sus-mentionatei vitamine este de 10 ori mai mare fata de orice alt aliment, fiind o sursă semnificativa de acid folic, totodata foarte importanta si pentru procesele celulare semnificative, in special la femeile însărcinate este benefica
  • La fel de bogata este si in vitamina A, mai mult decat orice alt aliment, benefica mai ales sănătății oculare, precum si pielii, dinților, oaselor, sistemului imunitar sau funcțiilor celulare. Cu toate acestea, un nivel exagerat de vitamina A poate face si rau organismului, deci aveti grija, sa nu cumva sa va indragostiti (din intamplare) de ficat!
  • are foarte multe minerale esentiale, pentru o funcționare cat mai corecta a corpului, mai ales bogata in fier, seleniu, crom, fosfor și cupru.

Nu numai ficatul dar si alte organe erau la mare apreciere de inuiții din nordul Canadei și samii din nordul Scandinaviei.

Sa nu uitam ca animalele carnivore sar prima data la organele ierbivorilor, pentru a le ucide.

Pentru a-l face mai gustos puteti sa-l combinati cu mai multe legume, dar si verdeață, introduceti sucul a jumătate de lămâie și condimentați-l cum trebuie cu sare și piper. Daca mancati cel putin o data pe saptamana ficat atunci sunteti salvat de cateva boli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: