Ce efecte negative are oboseala, pentru persoanele trecute de 40 de ani

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un nou studiu realizat de Universitatea Melbourne a dovedit că, odata ce oamenii depasesc varsta de 40 de ani, productivitatea acestora incepea sa scada drastic, iar medicii ar recomanda, pentru sanatatea lor, sa munceasca numai 3 zile pe săptămână; sau cel putin asa s-ar recomanda, caci in practica, in lumea noastra de azi, este clar imposibil.

  • Ce inseamna mai exact acest lucru?

Studiul realizat de cercetătorii australieni a avut in plan aproape 3500 femei și 300 bărbați care au trecut de prima varsta. Specialistii s-au concentrat, in analiza lor, in special pe trasaturi ca: raționalizarea abstractă, raționalizarea executivă și memoria, pentru a stabili calitatea muncii lor.

Astfel, s-a concluzionat ca participantii au  inregistrat indici extraproductivi când munceau numai 25 de ore in fiecare saptamana. Cu toate acestea, productivitatea lor a scazut incredibil de rapid atunci când au intrat pe un program diferit, in care munceau 55 de ore săptămânal.

  • Motivul scaderii?

Cauza principala pentru reducerea drastica este lenea și stresul. Colin McKenzie, care este unul dintre specialistii care au realizat acest studiu, a postulat că nivelul stimulării intelectuale este direct proportional cu numărul de ore în care desfasuram activitati fizice sau intelectuale.

Normal ca in fiecare zi desfasuram activitati intelectuale, in orice munca, insa un număr prea mare de ore de lucru, poate produce o oboseală foarte grea de depasit.

  • Creierul nostru este influentat negativ

Odata ce este depasit numarul de 30 de ore pe săptămână, de munca, persoanele care fac parte din vârsta mijlocie sunt afectati negativ, foarte puternic.

Desigur ca totul depinde de munca pe care o realizat, in ce fel de activitate/job sunteti implicati, precum și de condițiile în care o faceti, motiv pentru care concluziile acestui studiu nu obligatoriu se aplica tuturor. Cu toate acestea, nu inseamna ca nu putem fi siguri ca, odata ce ati depasit varsta de 40 de ani,  productivitatea dvs. nu scade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: