Ungurii profită de criza pestei porcine din România

Desi virusul pestei porcine este in plina dezvoltare si focarele de infectie au tot crescut, carnea de porc este, in continuare, cumparata. Cu toate acestea, nu este carnea aceea la care v-ati astepta, ci aceea din rasa Mangaliţa. În Maramureş este una dintre cele mai importante fabrici din Romania si pare sa lucreze non-stop, tocmai pentru a asigura cererea crescanda a romanilor, mai ales ca se apropie sarbatorile… 

In aceasta fabrica de porci Mangaliţa sunt realizate produse tradiţionale din carne de mangaliţă, iar cei care produc sunt romani si sunt unii dintre cei mai insemnati de pe piata locala.

De pilda, foarte cunoscutii carnati de acest gen au un elemnt secret: tipul de lemn utilizat pentru afumare, precum şi combinatia de condimente pe care o facem. Cu toate ca mai e mai mult de o luna pana la Craciun, romanii deja au inceput sa-si faca proviziile de iarna!

Insa nu doar cârnaţii de porc de casă sunt preferatii nostri, aparent.

În tara noastra, mare parte din fermieri nu au mai continuat, dupa Revolutie, domeniul cresterii porcilor din rasa Mangaliţa. Cu toate acestea, caderea unei piete, inseamna un castig pentru o alta piata, respectiv cea a ungurilor, care, in timp, au devenit unii dintre cei mai importanti exportatori europeni de jambon de Mangaliţă. Carnea ei este de o culoare mai închisă in comparatie cu porcul obisnuit, fiind mai ales preferata datorita infatisarii marmorate, din cauza grasimii intramusculare, a frăgezimii şi suculenţii ei. In principal, gustul vine de la nivelul scazut de colesterol, ceea ce duce, deseori, cu gandul la carnea de mistret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: