Brandul Johnnie Walker și J&B au fost vândute!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Diageo, care este numarul 1 global pe piaţa de băuturi alcoolice premium, a realizat o tranzactie prin care si-a cedat 19 branduri din fondul său de comert firmei americane Sazerac, contra 550 de milioane de dolari.

Obiectul vizat sunt brandurile Diageo, respectiv: Seagram’s VO, Seagram’s 83, Seagram’s Five Star, Myers’s, Parrot Bay, Romana Sambuca, Popov, Yukon Jack, Goldschlager, Stirrings, The Club, Scoresby, Black Haus, Peligroso, Relska, Grind, Piehole, Booth’s și John Begg.

Totodata, Diageo s-a mai obligat prin acest contract si la distribuția a 5 dintre brandurile preluate de Sazerac pentru un interval de 10 ani. Celalalte marci care au mai ramas vor trece in patrimoniul noii companii in termen de 1 an de la incheierea tranzacției.

La începutul acestui an Diageo a achiziționat producătorul german de vermut Belsazar, iar în luna octombrie a extins gama ultra-premium de vodka Cîroc.

Diageo este nr 1 global de pe piața băuturilor alcoolice, iar portofoliul de băuturi al acesteia contine branduri foarte cunoscute ca Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Captain Morgan sau Baileys. La noi in tara, firma lucreaza prin intermediul partenerului său cu care s-a obisnuit sa realizeze distributia, PPD România. Prima este prezenta in mai mult de 80 de țări din toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: