Spaniolii, înnebuniți, de Crăciun, după cozonacul românesc
Patiseriile românești care isi desfasoara activitatea in prejurul Madridului primesc permanent in aceasta perioada de sarbatori comenzi pentru cozonacii romanesti, foarte multi dintre ei fiind si spaniolii!
Se pare ca magazinele romanesti din Spania care fabrica cozonaci au avut parte de o popularitate imensa in ultimii ani de Craciun sau de sarbatori, cand, toti oamenii crestini, dau comenzi numai la cozonac, cel mai popular produs din aceasta perioada.
În laboratoarele de patiserie românești din Madrid, cuptoarele funcționează la maximum ca să facă față comenzilor de cozonaci pentru Sărbători.
Cu atat mai mult cu cat Spania a ramas o tara cu o populatie foarte crestina.
Asa ca nu e de mirare ca spaniolii au inceput sa cunoasca gustul covrigilor, cozonacilor sau plăcintelor cu brânză romanesti si sa descopere placerea din aceste preparate. Printre principalele beneficii pe care le gaseste populatia in aceste produse de patiserie sunt prospetimea lor si gustul foarte bun!
In madrid exista in jur de 200 de romani care fabrica produse de patiserie cu produse romanesti.
De sărbători, mai ales de Craciun, intotdeauna, cele mai populare produse sunt de la cozonac până la brânză telemea, varză murată sau costiță afumată.