Veste uluitoare! Oamenii de știință au descoperit secretul levitației!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oamenii de stiinta au descoperit ca sunetele pot crea levitația. Asta inseamna ca, mai pe scurt, exista o posibilitate de a levita fara a te folosi de alte obiect, ci numai utilizand puterea undelor sonore.

Cercetători universitari din Spania şi Marea Britanie au anuntat ca, in premiera, au descoperit secretul levitaţiei acustice a mai multor obiecte în mod independent, ceea ce ar putea avea importante aplicaţii medicale.

Acestia au folosit unde ultrasonice şi au crescut volumul, formand astfel un perfect câmp acustic care poate misca mai multe obiecte (ce-i drept de mase mai mici), dupa cum anunta in comunicat Universitatea Publica din Navarra, Spania. Noua descoperire este foarte importanta intrucat poate manipula mici particule din organismul uman, lipsindu-se astfel medicii de incizii inutile ori, a doua folosinta, pentru a obtine informatii despre starea pacientului.

La aceasta descoperire au fost Asier Marzo Pérez, cercetător la Departamentul de Statistică, Informatică şi Matematici al universităţii spaniole şi Bruce Drinkwater, profesor la Departamentul de Inginerie şi Mecanica al Universităţii britanice din Bristol. Câmpurile acustice se asemeana in mecanism cu “pensetele”, cu capacităţi precum cele optice.

Cu toate acestea, diferenta majora dintre cele doua e urmatoarea: pensetele acustice creeaza levitația intr-un mod mult mai usor si accesibil in comparatie cu cele optice, deoarece laserul trece prin suprafeţe transparente, motiv pentru care este mai dificila utilizarea lor in interiorul ţesutului biologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: