5 motive pentru care să introduci nucile în alimentația ta!

Dupa cum arata si informatiile furnizate de USDA Nutrition Data, nucile sunt o sursa plina de vitamine, printre care se numara: vitamina C, vitaminele B (vitamina B6, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic si acid folic), vitamina E, dar si minerale, respectiv: calciu, magneziu, potasiu, sodiu si zinc.

Nucile au, totodata, si acizi grasi Omega-3.

Cele 5 motive pentru care sa introduci nucile in alimentatia ta:

  • 1) o inima mai sanatoasa 

se datoreaza numerosilor acizi grasi Omega-3, care asigura functionarea corecta a inimii.

  • 2) Contribuie la sanatatea oaselor

Acizii grasi esentiali sunt principalele minerale care intaresc oasele.

Mecanismul este astfel: sunt mai usor asimilate de corp si favorizeaza depunerea de calciu, scazand, totodata, si excretia urinara a calciului.

  • 3) Creierul functioneaza la parametrii normali

Ne vin in ajutor iarasi acizii grasi Omega-3, pe langa ca imbunatatesc inima, cresc si puterea creierului de a memora si de a focaliza, o solutie foarte eficienta pentru sesiune!

Acesti minerali, alaturi de iod si seleniu, ajuta creierul sa functioneze normal.

Sunt recomandate pentru vindecarea de tulburari cognitive ca dementa si epilepsia.

  • 4) Influenteaza pozitiv metabolismul

Deja am mentionat numeroasele minerale pe care le ofera nucile corpului, ca mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc si seleniu.

Trebuie sa explicam si in ce fel contribuie mineralele din ultima enumerare, la sanatate, respectiv orice fel de activitate metabolica este imbunatatita, inclusiv digestia.

  • 5) Pastreaza indicele glicemic la un nivel normal

Datorita continului ridicat de grasimi polinesaturate si mononesaturate.

De asemenea, de-a lungul timpului, studiile au demonstrat ca aportul de nuci este invers proportional cu riscul de aparitie a diabetului de tip II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: