Ceaiul de plante care scade nivelul glicemiei și tratează bolile de piele

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Brusturele este una dintre plantele cele mai bune in domeniul sanatatii pentru oameni! In principal, mare parte din beneficiile pe care le are acest medicament se datoreaza proprietăților ei detoxifiante, antibacteriene, antioxidante antireumatice, hipoglicemiante, antitumorale, astringente, toate acestea concurand, in acelasi timp, si la prevenirea și ameliorarea diabetului zaharat.

 

De asemenea, radacina ei se foloseste de multe ori in scop terapeutic. Secretul se ascunde in insulina naturala din care e compusa planta, iar medicii ne spun ca ea ajuta la reducerea zahărului din sânge. De aceea, ea poate fi gasita in multiple forme in care poate fi consumata: ceai, tinctură, decoct sau o poți lua direct de la farmacie drept suplimente.

Rădăcina de brusture reduce foarte mult zahărul din sânge, motiv pentru care medicii o si recomanda persoanelor care sufera de diabet zaharat. Nu numai atat, dar hipoglicemianta din continutul ei s-a dezvoltat tocmai datorita compusilor (regasiti in cantitati mari) de insulina.

Totodata, scade formarea de glucoză la nivel hepatic și creste secreția de insulină din celulele pancreatice. Decoctul din rădăcină de brusture se realizeaza in urmatorul fel: iei 2-3 lingurițe de rădăcină măcinată, le pui la fiert într-o cantitate de 200 ml apă, pana cand este fiarta 1/3 din ea. Dupa aceea, rezultatul il vei putea consuma, dupa ce il strecori, o parte dimineața, iar restul, seara.

Alte avantaje ale consumului:

  • inca din antichitate era utilizat drept un tonic pentru ficat. Specialistii fitoterapeuți au descoperit ca ceaiul din brusture  are rol puternic in stimularea funcției hepato-biliare.
  • contine proprietati diuretice și contribuie la eliminarea toxinelor din organism, motvi pentru care multi fac tratament cu el contra a numeroase boli ale pielii.
  • poate fi utilizat ca un detoxifiant pentru colon și pentru rinichii. Modul in care se realizeaza e simplu: consumi ceai din rădăcină de brusture pentru 2 săptămâni, de 2 ori pe an.
  • este recomandat contra: acnee, eczeme, psoriazis, pete maronii de bătrânețe, furuncul sau orice forma de iritație a pielii sau scalpului.
  • contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Modul in care se realizeaza acest lucru este simplu: iei o linguriță de pulbere, de 3 ori pe zi, înainte să mănânci.
  • ceaiul poate reduce stările depresive, te relaxeaza și te scapa de anxietate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: