Rețete de post: Chiftele vegetariene

Chiftele vegetariene au un gust superb, chiar daca ele nu contin carne, fiind o alternativa foarte buna in aceasta perioada, cand toata lumea tine post si se pregateste de impartasanie si spovedanie.

Noi nu stim ce fel de preferinte ai, insa credem ca conopida este (sau macar ar putea fi) un aliment care poate fi inclus in lista preferintelor tale, intrucat este un inlocuitor foarte bun al cărnii sau al cartofului. Credeti-ne ca exista pana si reteta de pizza cu crusta de conopida.

Intr-un singur bol trebuie sa puneti urmatoarele alimente:

  • 500 ml apă,
  • 1 conopidă desfăcută buchețele,
  • 1 ou mare,
  • făină fără gluten,
  • arpagic tocat,
  • usturoi tocat după gust (recomandat ar fi sa fie verde),
  • un praf de sare,
  • 2 lingurițe ulei de avocado.

Opariti conopida în apă, dupa care introduceti-o putin in blender, cat sa aiba o testura groasa. Acuma adaugati restul alimentelor. Intindeți hârtie de copt într-o tavă și cu o lingura, faceti forma de chifteluțe. Le lasati la cuptor pana cand vedeti ca sunt tari la suprafata. Se recomanda sa fie consumate alaturi de sos de usturoi sau cu o salata de vară. Nu uitati sa le mancati cat sunt proaspete, dupa nu mai au acelasi gust.

Mai mult decat atat, ele pot fi consumate inclusiv in cadrul unei diete low carb, deoarece cele din cartofi nu sunt recomandate. Rețeta, de asemenea, nu are contraindicații, nici nu ingrasa si se pot manca in numar mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: