Ciorba: cel mai sănătos preparat, conform nutriționistei Bilic

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit într-un mic articol al ei, cititorilor de pe Facebook, despre cel mai sănătos aliment, care poate fi preparat de oricine și rapid, care nu are un timp de preparare ridicat.

Acest aliment este deja cunoscut de voi și este foarte folosit de bucătăria românească. Preparatul despre care vorbesc este cunoscuta ciorba sau supa preluată de la ruși. Din nefericire, în ultimii ani gospodinele au renunțat din ce în ce mai mult la acest preparat, deși uită cât de sănătos este!

Nutritionistii, toți, au căzut de acord cu privire la beneficiile incredibile ale acestui atât de cunoscut preparat din bucătăria românească: ” de la supa incoace, nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie”. Mai nou, în Franța, masa constituie mai mult un „souper”, decât orice altceva dar nu cină, din cauza faptului că la ei s-a format acest obicei de a mânca supă pe timpul serii.

Ciorba fost și este foarte utlizată de români, deoarece este ieftină și relativ sățioasă. Cea făcută la cazan are chiar un gust super bun, cei care ați mai încercat știți deja despre ce vorbesc.

Nutriționiștii iubesc așa de mult acest preparat tocmai datorită faptului că este complet si echilibrat. Sunt de toate: legume, paste fainoase/orez sau cartofi, un pic de carne sau peste si foarte multa apa. Astfel, preparatul are darul de a hidrata, de a te incălzi pe timpul toamnei sau iernii si hranește cu putine calorii, deci nici nu îngrașă! Normal că ciorba se poate face și cu mai multă grasime sau cu mai multă smântână, dar nu este recomandat.

Pentru copii și persoanele în vârstă, ciorba rămâne cel mai bun mod de a le oferi substanțele de care au nevoie.

O ciorbă de poate ține între 2-3 ore fără senzație de foame. V-am spus la început: este relativ sățioasă și, marele avantaj, ieftină. Din punct de veder eal unei analize ecografice, se observă că stomacul se golește cu 30% mai târziu decât in cazul unei supe, dacă alimentele ar fi consumate separat.

Puteți încerca să adăugați de acum și niște ardei, deoarece este foarte recomandat pentru slăbire sau pentru a-ți menține greutatea corporală la un nivel normal: crește arderile si accelereaza metabolismul cu 25% pentru 3 ore dupa masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: