Cel mai bun mod de a-ți crește nivelul de hemoglobină

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

De este important să vă păstrați la nivele normale hemoglobina – pentru că, dacă aceasta scade, începeți să aveți neplăceri din ce în ce mai mari cauzate de o oboseală acută, care produce senzații de slăbiciune, putând duce în final chiar și la anemie. De aceea, astăzi fără prezentăm alimentele bogate în fier, care vă vor crește nivelul de hemoglobină din sistem:

  • Stafide.

Datorită faptului că este plină de fier și pot fi consumate împreună cu cerealele, acestea sunt printre cele mai recomandate alimente care vă pot crește nivelul de hemoglobină. Le puteți introduce și în terci sau iaurt. În cazul în care aveți diabet avem o soluție și pentru dvs. – deși este de recomandat să nu consumați multe stafide (pentru că vor crește nivelul glucozei), continuați să citiți mai jos articolul. Puteți consuma alte alimente.

  • Roșii uscate la soare.

Roșiile au o tonă de fier, dar și vitamina C, lucru care contribuie la o mai rapidă și mai corectă asimilare a fierului în sistem.

Alături de humus, omletă sau salată, ele pot fi consumate lejer, gustul lor fiind totodată o plăcere pentru papilele tale gustative!

  • Curmale japoneze.

Sunt pline de fier și vitamina C și pot crește enorm și rapid nivelul hemoglobinei.

  • Caise deshidratate.

Pe lângă primele două minerale menționate mai sus, conține și fibre. Totodată, este bună contra constipației. Se consumă ca atare sau adăugate în iaurturi sau cereale.

  • Dudele.

Dinb categoria fructelor de pădure, acestea sunt cele mai recomandate de nutriționiști, deoarece au cel mai mult fier, dar și printre cele mai multe proteine, lucru care crește nivelul hemoglobinei.

  • Curmalele.

Te scapă de senzația de foame, însă trebuie consumate cu mare grijă, deoarece au o tonă de zahăr, motiv pentru care diabeticii ar trebui să aibă grijă la cât de mult mănâncă aceste alimente.

  • Rodiile.

Datorită nivelului ridicat de vitamina C și fierului, rodiile pot avea beneficii incredibile asupra corpului.

  • Coacăzele.

Au aceleași proprietăți (aproape) ca fructele de pădure. Se consumă alaături de prăjituri, clătite și smoothie-uri. Au mult fier și proteine, lucru care contribuie la o mai bună circulație a sângelui.

  • Pepenele.

Pe lângă ce pepenele îți curăță foarte bine sistemul digestiv și te hidratează cel mai bine dintre toate fructele, acesta majorează nivelul hemoglobinei.

  • Prunele uscate.

Au foarte multe fibre, dar te scapă și de constipație. Având fier, prunele uscate au același efect ca fructele menționate mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: