Cum să arzi calorii eficient și pe timpul nopții
Nu știu dacă știai asta înainte, dar noi ardem calorii MEREU. Da, întotdeauna ardem calorii, inclusiv noaptea, numai simplul fapt că mergi până la serviciu, că faci dragoste (mai ales atunci) și aproape orice acțiune a corpului presupune un consum de energie. Pentru a te asigura însă că arzi calorii în mod corect, trebuie să urmezi o alimentație. Aici intervenim noi!
Când am spus că ardem calorii inclusiv noaptea, nu mă refeream că facem sport. Nu, ardem câteva calorii, dar tot e o cantitate. Factorii care influențează această cantitate sunt diverși, printre care: nr. de kg., câtă activitate ai în general (cât de sportiv ești), metabolismul (influențează viteza cu care arzi caloriile), nr. de ore dormite, dar și temperatura camerei.
Persoanele care dorm mai mult (cel puțin 7/8 ore), care fac sport în timpul zilei sau regulat și dorm în camere mai răcoroase ard mai multe calorii pe perioada somnului.
livestrong.com a dat drept exemplu în acest sens, o femeie care are 55 de kilograme și arde cam 51 de calorii în numai 60 de minute de somn, iar în opt ore, 408 calorii. Deci kg. sunt direct proporționale cu arderea caloriilor.
Foarte important de menționat este că masa de seara trebuie sa fie cu 2-3 ore înainte de culcare si să conțină câteva dintre cele de mai jos:
- Iaurt grecesc
Deoarece nu are o cantitate ridicată de calorii, triptofanul (substanța activă din aliment) din produsele lactate vă va relaxa corpul, dar va aduce, în același timp, și o cantitate însemnată de calorii.
De asemenea, protejează stomacul de arsuri sau indigestie, ceea ce vă oferă un somn mai liniștit și vă poate scăpa de insomnii.
- Piept de pui la grătar cu zeamă de lămâie:
Proteinele din carnea de pui sunt un tip de proteine speciale, deoarece cresc metabolimsul și prin procesul de digerare corpul ajunge să absoarbă o cantiate mai ridicată de calorii decât oferă carnea. Mai bine este când alimentul este combinat cu efectul antioxidanților din zeama de lămâie.
- Supă de țelină:
Este printre cele mai recomandate diuretice, țelina fiind un tonic plin de potasiu, cupru, sulf, calciu și sodiu.
- File de merluciu:
Conține foarte mulți acizi grași omega-3 care-ți reglează metabolismul.
- O farfurie de orez brun cu ciuperci și ardei gras/ iute.
Ciupercile au iod, aceasta din urmă fiind substanța activă care asigură sănătatea tiroidei și, implicit, un proces normal de ardere a grăsimilor.