Airbnb pe ducă?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Platforma online Airbnb este printre cele mai populare metode de cazare, oferind clienților săi cazare la prețuri mai ieftine decât la hoteluri, dar și condiții (uneori) mai bune. Cum COVID-19 a afectat, printre altele, turismul extrem de grav, airbnb a fost inevitabil atins de criză. 

Compania are foarte mulți proprietari care-și închiriază apartamentele prin airbnb inclusiv în România, și nu e o piața tocmai mică. Este chiar profitabilă, mai ales dacă ai mai multe apartamente, unii trăiesc din asta. Acum, din nefericire, compania se vede nevoită să mai taie din costurile sale, asta include și o restructurare pe plan salarial.În jur de 25% dintre angajații firmei vor fi indisponibilizați, în perioada următoare. Asta înseamnă undeva la 1900 de angajați ai companiei americane. Desigur, cauza este evidentă: noul coronavirus, care a afectat, probabil, cel mai rău industria hotelieră și restul activităților care depind de turism.

Cu toate acestea, ei vor fi despăgubiți într-o formă sau alta, prin 4 salarii compensatorii, asigurare medicală pentru un an și vor răscumpăra accelerat acțiunile primite în companie. A devenit o practică destul de comună vânzarea de stock options. Sunt acțiuni la companie pe care tu le deții și care ar trebui să-ți crească productivitatea la locul de muncă, în sensul că dacă toți angajații ar fi productivi, firma ar merge bine, deci și acțiunile ar fi mai mari, de unde rezultă veniturile tale.

Cel care a creat și CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a transmis toate aceste măsuri oficial.

Nu este singura companie din domeniu care este obligată să facă taieri de personal. Inclusiv TripAdvisor a concediat 900 de angajați, vreo 30% din toți angajații săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: