Noua mea bere artizanală preferată

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Am mers prin LIDL în ultimele zile, complet aleatoriu și am descoperit o bere nouă: Steambrew – o bere cu o rețetă germană, atipică și, colac peste pupăză, mai este și artizanală! De mult tot căutam o bere artizanală de calitate la un magazin din apropiere, iar până acum pot spune că – raport calitate preț – am găsit doar la Mega Image Zimbru (tot o bere artizanală la 2 lei și ceva pentru 500 ml). Aceasta din urmă bere este realizată tot după o rețetă clasic germană, dar mai echilibrată decât – să spunem – Ursus sau decât multe alte beri de pe piață noastră și care un preț mult mai ridicat.

Revenind însă la ce discutam noi: Steambrew este o bere la 4 lei (pe care uneori o mai reduc la 3 lei pe sfârșitul săptămânii). Această bere te atrage imediat cu stilul ei inedit, modern și puțin punk: culori strălucitoare, ca de graffiti, deci ai putea spune că e o bere urban. Preferata mea este IMPERIAL STOUT, datorită gustului ușor dulce, de caramel, din postgust. O bere care știe să fie și tare (tipic germană, având o concentrație de 7.5 % alcool), echilibrat amăruie, doar cât să te piște pe limbă. Malțul are și câteva note de cafea și ciocolată amăruie.

Dacă dorești o bere la fel de tare, dar mai gustoase și mai amăruie, atunci va trebui să alegi cea de-a doua bere a mea preferată: Imperial IPA. Aceasta este suficient de amăruie, dar și suficient de delicoasă (ca să zic așa), deoarece are arome de citrice și ușoare note florale – până la urmă ceva de la care te-ai aștepta de la un Indian Pale Ale.

V-am povestit de Zimbru la început, deoarece vă recomand și această bere, dacă doriți ceva mai ieftin și LIDL-ul e nițel cam departe de voi sau n-aveți chef să mergeți în ziua respectivă după un Steambrew, atunci opriți-vă la Mega Image și cumpărați un Zimbru – nu o să vă dezamăgească, credeți-mă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: