TOTUL despre afacerile cu ciuperci

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Iata ca revenim pe agricult cu o noua afacere foarte profitabila! O afacere care nu necesita o investitie (pentru inceput) mai mare de jumatate de mii de euro. Vorbim despre cultura ciupercilor Pleurotus. Haideti sa vedem ce ai nevoie pentru o astfel de cultura si cati bani iti aduce una. Toamna va fi, va spun de pe acum, anotimpul cel mai bun, pentru infiintarea afacerii. Altfel, temepraturile prea mari din celalalte anotimpuri nu fac deloc favorabila dezvoltarea plantei. AICI puteti gasi alte articole despre afaceri profitabile din agricultura

In primul rand, noi ne-am gandit la aceasta specie de ciuperci, pentru ca nu cer chiar atat de multe conditii, pentru o dezvoltare optima a plantei; fata de cealalta sora a ei, champignon.

Aveti nevoie de necesarul minim pentru a infiita afacerea, adica:

  • destul spatiu de dezvoltare (sopron, o magazie, un grajd, o pivnita, un solar, o boxa la subsol, indeferent de cladire) instalatie de apa curenta si canalizare, instalatie de iluminat, sistem de ventilatie.
  • echipament de baza: cazan pentru fierberea paielor, termometre, vermorel pentru realizarea dezinfectarii chimice a spatiului, o stropitoare, unelte pentru manipularea compostului.
  • saci din plastic pentru compost, lazi de PVC ori doar folii de plastic, ce se pun direct pe rafturi sau pe sol.
  • materii prime de baza pentru formarea compostului necesar culturii ciupercilor

Ca cultivator de ciuperci, trebuie sa stiti ca mai aveti nevoie si de:

  • cunoasterea pietei de desfacere
  • avizele ce trebuie completate pentru o astfel de cultura

Avand o investitie rezonabila se poate ajunge si la o cifra de afaceri (CA) si de 1.500 de lei, datorita cererii mari de pe piata.

De pilda, un antreprenor din Targu Mures, Adrian Golovatei, a derulat activitatea sa in anul 2007, cumparand din Italia un modul pentru cultivarea ciupercilor pleurotus. Dupa aceea, a facut urmatoarele lucruri (se aplica ambelor specii de ciuperci):

1. S-a folosit de fondurile europene pentru cresterea productiei sale

2. Cumpararea multor echipamente pentru productia de ciuperci si ridicarea unei hale

3. alegerea oamenilor pentru cules, sortat si ambalat ciuperci 

4. comercializeaza-ti produsele in supermarket-uri, precum si-n magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: