Vinul scade nivelul colesterolului din sânge
Am descoperit alte motive pentru care sa bei vin, printre altele, desigur! Daca sunteti persoane care ne urmariti articolele noastre despre sanatate pe www.drinkfood.ro sau pur si simplu va place sa va mentineti in forma, atunci trebuie sa ascultati ultimele beneficii descoperite, pe care vinul le are asupra corpului uman.
Descoperirea a fost facuta de oamenii de la Universitatea Complutense din Madrid, conform caruia vinul poate reduce nivelul colesterolului din sânge. Chiar si cei care nu prezentau semnele colesterolului, dar care au luat suplimente alimentare, ce continea vin roşu, au prezentat scaderi a colesterolului LDL – cunoscut si ca “colesterolul rău” – cu aproape 9%.
Pe de alta parte, pentru cei care prezentau un nivel ridicat al colesterolului şi care au luat acelasi suplimente nutritive, acesta a fost redus cu si mai mult fata de primii, cu aprx 12%. Oamenii de stiinta sunt bucurosi de noua descoperire, intrucat colesterolul LDL se ataseaza de pereţii arteriali, care, astfel, se maresc şi duc la majorarea presiunii arteriale, ceea ce creste riscul de a face infarct.
In concluzie, vinul roşu se afla printre primele metode de scadere a nivelului colesterolului, intrucat acesta contine numerosi antioxidanti, care ajuta in lupta contra bolii.
Maine publicam cel de-al doilea beneficiu al vinului rosu. CLICK AICI PT A VEDEA (DACA AM PUBLICAT ARTICOLUL).