Perfecționarea rețetei de bere inițiale

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Si, in sfarsit, vorbim si despre cum, inceputul adevarat al perfectionarii retetei berii, porneste din casele oamenilor. Oamenii realizau berea in propria lor casa, intr-un numar de una sau doua persoane, iar, mai tarziu, dupa ce isi dezvoltau mica fabrica, se ajungeau si la opt sau zece angajati (in total). Tipul acesta de producere a berii s-a raspandit rapid in toata lumea, incepand cu secolul al XIV-lea; prima data in tarile vecine ca Olanda, iar, dupa ceva timp, si in Flandra, Brabant (Belgia de azi) si in Anglia (un secol mai tarziu).

De asemenea, Marea Britanie reusise chiar sa imbunatateasca aceasta reteta de succes, prin darea unor legi care impuneau utilizarea hameiului in procesul fabricarii berii. Normal ca, la inceput, legile nu avusesera asa mult succes, mai ales in randul claselor de jos, care credeau ca hameiul altera gustul berii, insa orice forma de rebeliune fusese pusa la punct.

Nu numai asta, dar in Europa functiona un fel de cutuma (obisnuinta, o lege nescrisa), care facea ca mare parte din bere sa fie fabricata artizanal; consumul ei era si pe masura. Cel care schimba aceasta cutuma este William IV, duce de Bavaria,  care,. in 1516, da o lege, Reinheitsgebot sau Legea Germana a Puritatii, care inaltura orice urma de ambiguitate privind ingredientele folosite in procesul berii: apa, orz si hamei (numai astea 3). Legea a fost modificata din nou la jumatatea secolului al XIX lea , cand s-a mai adaugat un element alaturi de cele 3 deja existente: dorjdia de bere.

Articolul de data trecuta AICI si inceputul ARTICOLULUI AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: