Cum te asiguri că eviți îmbolnăvirea de diabet

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Vrei sa ramai cat mai sanatos? Inca un motiv in plus pentru care sa bei bere, atunci! Un studiu recent a dovedit ca cosumul moderat de bere scade major riscul dezvoltarii unor boli precum diabetului. Autorii studiului: cativa oameni de stiinta de la Universitatea din Barcelona împreuna cu colegi de la Spitalul Clinic din Barcelona şi Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid.

Acuma haideti sa aflati si secretul: daca reusesti sa consumi 1 pahar de bere pe zi, alaturi de crearea unui regim mediteraneean, care contine cele ca: peştele, fructele, legumele şi uleiul de masline, te pastreaza la adapost de aceasta boala teribila, de care aprx 336 de mil de oameni sufera. Explicatia stiintifica e data de aportul foarte mare de vitamine, acid folic, fier şi calciu pe care berea le contine.

”Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentraţiei glucozei în sânge (hiperglicemie) şi dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al berii pe care nu trebuie să îl ignorăm, datorat macro şi micronuţrienţilor din bere, ca şi, probabil, nivelului mare de antioxidanţi.

Ceea ce nu trebuie să uităm însă este faptul că efectul benefic al berii, se face simţit exclusiv în cazul în care este consumată în cantităţi moderate”explica Dr. Corina-Aurelia Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, studiul a fost facut pe un eşantion de 1.249 de bărbaţi şi femei, care au mai mult de 57 de ani. In plus, fata de avantajele deja mentionate, s-au mai descoperit si alte beneficii ca: scăderea în greutate, dar si de aparitie a presiunii arteriale ridicate.

“Berea nu afectează creşterea în greutate, deoarece nu conţinute grăsimi, iar nivelul său caloric este redus – doar 43 kcal/ 100 ml. Un consum moderat de bere poate fi considerat nutriţional şi benefic pentru sănătate şi organism”, mai mentioneaza dr. Corina – Aurelia Zugravu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: