Teatrul românesc își pierde din staruri! Actrita Cristina Stamate a murit!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Actrita Cristina Stamate s-a stins din viata in ziua de luni dimineata, pe data de 27.11.2017. Artista era internată în stare critică la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Actrita fusese transportată la spital, intr-o zi de joi, cand o ambulanta a fost solicitata sa vina la ea acasa.

De asemenea, Cristina Stamate le ceruse medicilor sa nu mai supuna publicitatii informatii despre starea ei de sanatate.

Teatrul romanesc isi pierde din staruri! Anul acesta a murit si Stela Popescu si acuma Cristina Stamate, o alta mare actrita. Acestia definesc o epoca intreaga, apusa.

Marea artista a murit la Spitalul Floreasca, la vârsta de 71 de ani, dupa ce a fost internata de urgenta. Cunoscuta pentru umorul ei si modul de interpretare pe scena, Cristina Stamate juca de aproape 50 de ani la Teatrul de Revistă.

„Este venită la noi, pentru că i s-a făcut rău. Este în investigații.

Are o patologie preexistentă importantă și, după ce o investigăm, stabilim dacă rămâne internată sau nu”, a spus la acel moment Bogdan Oprița, purtător de cuvânt al spitalului.

Actriță cu un multi-talent: a jucat în sute de roluri în piese de teatru și film, producții de televiziune, fiind, in acelasi timp, si o scriitoare.

Supranumită “Sufletul teatrului de estradă din Bucureşti”, Cristina Stamate a avut in minte mai intai dreptul, mai exact cariera de avocat. A invatat pentru examenul de la Facultatea de Drept, dar soarta a vrut ca ea sa ajunga actrita, iar nu jurista.

„M-am făcut actriță pentru că examenul la Institutul de Teatru s-a dat înainte cu două săptămâni și pentru că nu eram foarte hotărată.

Eu îmi doream să devin avocată dar cei din jurul meu spuneau ce talentată sunt eu și cum ar trebuit să mă fac eu actriță. I-am crezut pe cuvânt și am dat la teatru și am intrat”, a declarat Cristina Stamate la Digi24.

Cele dintai roluri pe care le-a avut au fost pe scena Teatrului Dramatic din Arad. Insa doar dupa ce aceasta a fost primita la Teatrul de Revistă Constantin Tănase si-n paralel cu apariţiile la emisiuni de televiziune – avea sa vina si faima ei.

A jucat, de asemeni, in filme importante precum: “Grăbeşte-te încet” şi “Secretul lui Bachus”.

Viaţa personală, totusi, a stiut sa o tina ascunsa de fanii ei. S-a căsătorit la numai 20 de ani, dar a divortat mai tarziu, in secret, dupa 11 ani.

„Merită să iubim oamenii şi atunci când ei nu ne iubesc”, zicea Cristina Stamate, spunand mereu aceeasi sintagma: “Mie îmi pasă!”.

În 2007, a publicat si un volum culinar, si unul de eseuri. Apoi, a crat un club de teatru, unde si-a putut dezvolta in voie dorinta de a preda copiilor. Cu toate acestea, anul 2015 a fost anul in care au inceput si problemele de sanatate pentru actrita, atunci cand aceasta a fost nevoita sa faca o operaţie pe cord deschis.

Cristina Stamate: „Am învăţat că ne naştem, trăim şi murim singuri. Pentru asta m-am educat să nu jelesc niciodată dacă sunt singură, să nu mă apese singurătatea. Am învăţat că nu trebuie să disper în nicio secundă a vieţii mele, să nu cred că drumurile se închid pentru totdeauna.”

Ce spunea Cristina Stamate despre viata singuratica pe care a ales-o? Spune intr-un interviu mai vechi, pentru evz.ro: (REPORTER) E greu pentru o femeie independenta, de cariera, sa tina si o familie?

Cristina Stamate: Mie mi-a fost tare greu, dar acum ma uit in jur si vad ca se poate si ma bucur. S-au mai schimbat vremurile. Eu n-am reusit. Si cel mai rau imi pare ca n-am avut copii. E un regret enorm, cu care platesc meseria asta afurisita. Desi nu e vina meseriei, e vina mea. Dupa ce am divortat, mama, femeie inteleapta, mi-a tot spus: “Fa, mama, un copil. Ti-l cresc eu, nici n-o sa simti!”. Eu ii spuneam: “Cum sa fac, mama, sunt divortata?!”. As! Am fost proasta. Conteaza enorm sa ai pe cineva al tau, sa nu fii singur mai tarziu. Ce-i drept, era al naibii de greu. Eram dintr-un turneu in altul. Daca as fi ramas gravida, m-ar fi dat repede deoparte. Era o lume foarte dura. Daca te uiti cu atentie la artistele coapte de azi, n-au copii. Azi ma bucur sa vad tot felul de vedete ca-si duc sarcina la vedere, cu mandrie. Ma bucur ca e asa. E formidabil sa fii mama. E greu in primul an, am vazut la prietene, e cumplit, dar trece, cu umor si cu forta, si ce urmeaza e fascinant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: