Berea ne scapă de diabet

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Diabetul este o boala cam naspa, sa zicem asa, mai liber, care deregleaza grav metabolismul, iar efectele ei se resfrang asupra persoanei din cauza producţiei insuficiente de insulină a organismului. Poate fi pe cale de mostenire genetica (ca atunci cand mostenesti o avare, numai ca in acest caz e o avere “proasta”), sau poate fi determinata de o viaţă sedentară ori de obisnuinte nesănătoase.

Analizate efectuate de oamenii de stiinta spanioli au arata că, din cauza micro si macronutientilor sai, consumată moderat şi alaturi de preparate care contin multe legume, fructe şi peşte (dieta mediteraneană), poate duce la un risc mai scazut de dezvoltare a diabetului.

Diabetul, de altfel, este o boala care se raspandeste in lume ca o “ciuma” aproape, cu o parte considerabila din populatia lumii avand-o. De aceea, a ajuns, in ultimii ani, din in ce mai mult in atentia oamenilor de stiinta pentru a gasi o cale de vindecare sau, macar, de prevenire.

De asemenea, obezitatea este una dintre cauzele care duce la diabet, ba chiar, e fruntasa! Excesul de kilograme duce  la depuneri de grăsime in jurul organelor interne, iar organismul are impresia ca are loc o dereglare a producţia de insulină. De asta sportul este vadit recomandat diabeticilor.

Si acum ajungem, in sfarsit, la bere, faptul ca aceasta poate scaderea considerabil riscul de aparitie al diabetului, desigur, consumat moderat:

”Un consum moderat de bere poate fi chiar recomandat în prevenirea instalării diabetulul de tip II. Nu toată lumea ştie, dar, pe de o parte, un consum moderat de bere nu îngraşă, 100 ml de bere având doar 43 kcal, iar, pe de altă parte, ingredientele berii au proprietăţi benefice pentru sănătatea organismului. Efectele pozitive sunt completate de aportul de vitamine, acid folic, fier şi calciu al berii, băutura putând să facă parte dintr-un stil de viaţă sănătos”, afirma Dr. Corina Zugravu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: