De ce să consumi păstură
Daca va ingrasati considerabil, daca obositi foarte rapid, aveti exces de toxine în organism și/sau în alimentație ori în produsele cosmetice, inclusiv oamenii care locuiesc în regiuni poluate au astenia de primăvară.
Exista insa un leac pentru toate acestea: ”pâinea albinelor”, păstura poarta deja titlu de superalimentul cu proprietăți miraculoase, pe langa faptul ca gustul chiar e superb. Mai ales ca e buna si daca nu aveti guma de mestecat la indemana, un fel de guma naturală, i-am putea zice, datorită texturii păstoase, oferind prospețimea gurii instant.
Păstura este un polen care in stup trece prin mai multe procese naturale, incepand cu aducerea de catre albine în faguri, atasat cum trebuie pentru a scoate aerul și glazurat apoi cu o peliculă de propolis.
Temperaturile crescute din stup da fermentatia, aceasta urmand sa devina un fel de păstură, un produs plin de vitamine, minerale, oligoelemente, aminoacizi, enzime, factori antibiotici și multe altele asemenea.
Totusi, structura sa aminteste foarte mult de cea a polenului, pastura pastrand anumite trasaturi chiar si mai valoroase, in urma conținutului ridicat de zaharuri simple, vitamine A, B, C, E și K, acid lactic, enzime și minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu), aminoacizi esențiali.
Incercati cel putin 1 linguriță de păstură pe zi sa luati, recomandata mai ales persoanelor cu colesterolul din sânge ridicat, cu probleme hepatice și ale tubului digestiv, care suferă de ateroscleroză, dar și persoanelor cu probleme circulatorii.
Păstura are urmatoarele proprietati:
- Ajută la detoxifierea organismului
- Protejează ficatul și tubul digestiv
- Reduce colesterolul din sânge
- Previne și tratează anemiile
- Întărește sistemul imunitar