Cum ne-ar putea salva de COVID 19 vitamina D

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Oamenii de știință din Marea Britanie au cerut autorităților miniștrilor să introducă suplimente de vitamina D în alimentele de bază, cum sunt laptele și pâinea, pentru a reduce riscul de contaminare cu COVID 19, prin întărirea sistemului imunitar. 

În Regatul Unit, mai mult de 50% din populație prezintă carențe de vitamina D, iar, conform lui Dr. Gareth Davies, cercetător în fizică medicală, recomandările guvernamentale pentru oameni de consuma tot felul de suplimente nu funcționează.

După cum arată și studiile, nivelul redus de vitamina D din organism crește șansele de contaminare cu COVID 19 și  riscul de a dezvolda o formă severă de infecție. Specialiștii spanioli au aflat de curând că 82% dintre pacienții cu coronavirus din 216 internați la spital aveau niveluri foarte scăzute de vitamina D.

Părerile sunt diferite în cazul altra. Unele studii au încercat sa demonstreze că vitamina D nu are nici un efect asupra diverselor boli respiratorii, a gripei și a infecției cu Covid-19.

Public Health England (PHE) și Departamentul de Sănătate și Asistență Socială nu au acceptat cererile pentru fortificarea alimentelor precum laptele, pâinea și sucul de portocale. Pe de alte părți, unele țări mai civilizate au adoptat deja această metodă, cum sunt SUA, Suedia, Australia, Canada și Finlanda.

Dr. Gareth Davies a spus că „este clar că vitamina D nu numai că ar putea proteja împotriva severității bolii, dar ar putea proteja și împotriva infecțiilor. „Fortificarea alimentară ar avea nevoie de o planificare atentă pentru a fi lansată eficient, mai ales că acum oamenii iau suplimente. Alegerea alimentelor potrivite pentru fortificare ar trebui făcută cu atenție.”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: