Mic ghid de beri artizanale

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

În 2016 media de consum de bere a fost in jur de 80 de litri pe cap de locuitor (locul șapte în Europa), ceea ce ne arata ca inca stam foarte bine, noi romanii, la capitolul “beri pe gat”. Asa ca, e normal ca inca sa existe un interes pentru articolele si produsele din acest domeniu.

Normal ca multe dintre berile la care se face reclama la tv sunt numai beri de duzina, insa mai exista si cealalta parte, partea calitativa, in care avem beri artizanale, iar de asta le-am tot recomandat noi pe site-ul nostru.

Doar asa ca sa mai umflu articolu cu statistici, în medie, se consuma 5,3 beri diferite (ceea ce arata ca romanii nu sunt fideli unui brand), iar acestia obisnuies numai ca acasa sa bea o bere de calitate. Daca romanii merg la terasă, în club, poate atunci lucrurile sunt mai diferite, totusi, oricine vrea sa aiba o noapte super in oras si sa se simta bine, asa ca pledeaza pentru ceva mai bun. Asa ca raman in continuare oameni care pot si doresc sa dea un pret mult mai mare decat normal, pe o sticla de , poate chiar triplu, 0,5 litri. Am gustat de curand si cateva, deci, beri artizanale.Spațiul M60 a avut frumoasa initiativa de introduce pe net un ghid de beri artizanale, dupa care m-am ghidat si eu. Desigur, nu e complet si lipsesc multe beri importante, dar, oricum, este bun.

In tara noastra sunt in jur de 15 microberării, iar (interesant lucru) din ghidul acesta lipseau beri foarte cunoscute: Azuga (introdusa de Ursus), Berestroika, Csiki Sor, Terapia din Timișoara sau Deranj. In baruri, pe de alta parte, mai gasesc din cand in cand si: Hop Hooligans, Ground Zero, Zăganu, Sikaru, Nemțeana și poate Perfektum.

Am sa revin mai tarziu cu niste opinii despre berile pe care l-am baut aici, intr-un articol separat, pentru ca as vrea sa va las si pe voi sa studiati pana atunci singuri. Majoritatea lor nu sunt branduri, dar este util pentru ca aflati despre berile mai underground, precum Hop Hooligans cu Crowd Control, Koschei Russian Imperial Stout (astea 2 chiar mi-au placut, au fost surprinzator de bune si fara o cantitate foarte mare de alcool), Lederhosen, Zaganu rosie.

Linkul catre pagina lor de Facebook si unde puteti gasi barul AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: