Frunzele de dafin și proprietățile lor vindecătoare! Scade riscul de cancer și te scapă de stres!
Frunzele de dafin, in ciuda faptului ca majoritatea persoanelor le cunosc utilizarea lor doar la gatit, au cu mult mai multe utilizari decat gustul aparte pe care-l ofera mancarii. Despre proprietatile lor si utilizarile ei in medicina, cunoastem inca din antichitate, de la Hipocrate, care vedea ceaiul din frunze de dafin o modalitate de vindecare contra profilaxiei epidemiilor de holeră și malarie. Cu toate acestea, folosinta ei prinicpala de astazi este de detoxifiere, de protectie impotriva infecțiilor bacteriene, proprietati vindecatoare (a ranilor), precum si de a normaliza nivelul de zahar din sange, fiind o buna recomandare pentru diabetici.
Ceaiul pastreaza si sanatatea inimii, scade inflamația, reduce simptomele cu privire la diferite afectiuni respiratorii, ofera o mai buna digestiae si scade sansele de a face cancer.
Acestea au in compozitie si antioxidanţi, vitamine şi acid folic, precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc.
Beneficiile majoritare ale frunzelor de dafin:
- Amelioreaza simptomele sindromului intestinului iritabil și ale bolii celiace.
- protejeaza impotriva răcelilor și a infecțiilor respiratorii, datorita trasaturilor antibacteriene.
- elimina mătreața și opreste căderea părului. pentru asta trebuie sa fierbi mai multe frunze de dafin în apa, dupa care sa te clatesti cu continutul respectiv
- scad inflamația din organism, motiv pentru care sunt recomandate in cazul artritei sau a reumatismului.
- pastreaza sanatatea inimii si scade nivelul colesterolului rău – LDL.
- scade sansele de a face cancer, datorita combinatiei speciale dintre antioxidanți și compuși organici din planta, ce contribuie in mod semnificativ la eliminarea efectele radicalilor liberi care produc cancerul – dovedesc studiile mai recente
- scad stresul și ameliorează anxietatea, ba chiar are un usor efect somnifer
- Vindeca rănile
- Ameliorează durerea datorita proprietăților antiinflamatorii.