Ce bere consumă românii cel mai mult?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Desigur ca nu este ceva spectaculos faptul ca, vara, consumul de bere creste cu aproximativ 30 la suta. Oriunde este romanaul, fie la restaurant, in parc, plaja samd berea este acolo mereu, ca un accesoriu. Doamne fereste, nici nu am putea spune ca asta e ceva rau, dimpotriva! Cat timp consumul este moderat.

Vanzarile cresc foarte mult, mai ales cand creste si temperatura, indiferent cu cat, in special cea la draft. Ultimul studiu arata ca in in cele 3 luni consumul de bere se majoreaza cu 30%. Numai in 2016, românii au băut 15,8 milioane de hectolitri de bere, ceea ce inseamna cam 3 miliarde de halbe.

De asemenea, acelasi stuidu ne mai arata ca tot romanul consuma, în medie, 6 l jumate de bere în doar 30 de zile. Ceea ce inseamna, exact 80 de l de bere în doar 1 singur an. Totusi, in comporatie cu cehii parem niste “mici copii”, pentru bem cam jumatate din cat beau ei anual. Cu toate acestea, pentru producatori sunt vesti bune, pentru ca, spun specialistii, consumul la sticlă creste fata de cel de PET. Mai pe scurt, romanii se delecteaza cu bere intr-un mod mai fin, datorita si majorarii veniturilor lui.

Berea blondă este cea mai bauta de romani, ne anunta patronii de baruri şi terase. Deci, ne plac blondele! (*wink*).

“Pe locul doi este berea nefiltrată, cea de import şi pe locul trei este cea neagră, locală. În medie bărbaţii consumă cam trei beri, iar domnişoarele sau doamnele undeva la două beri.” spune Dan Dumitrescu, proprietarul unui bar din Capitală, pentru digi24.

Trist este ca nici macar berea autohtona nu provine NUMAI din tara. Importăm un sfert din ingrediente. Mai exact, ne place hameiul german, in 2016 mai mult de 394 de mii de kilograme de hamei au ajuns in Romania. Din acelasi loc vin 8 milioane şi jumătate de euro. A doua bere cea mai importanta este cea olandeză. Pe aceesi lista, este urmata de Cehia, Mexic şi Ungaria cu importuri in valoare de 2 milioane de euro anual. La categoria “si altele” mai sunt: Polonia, Bulgaria, dar şi Belgia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VIZITATORI UNICI: